کاشف ویتامین
کودکی پرماجرا
فردریک گولاندهاپکینز در ۲۰ ژوئن ۱۸۶۱ در ایستپورن انگلیس در خانوادهای متوسط دیده به جهان گشود، پدرش برادرزاده «جرارد مانلی هاپکینز» یکی از شعرای معروف انگلیس بود. فردریک هیچ وقت طعم محبت پدر را نچشید زیرا وقتی که نوزاد بود، پدرش را از دست داد.
فردریک گولاندهاپکینز
● ورود به عرصه علم
در سال ۱۸۷۱ مادرش او را ترک کرد و به آنفیلد در لیورپول رفت و فردریک به مدرسهای در لندن انتقال یافت. او علیرغم اینکه از مهر خانواده محروم شده بود اما در مدرسه بهترین نمرات را کسب میکرد، وقتی دوران دبیرستانش به پایان رسید، تصمیم گرفت وارد دنیای علم شیمی شود. ۱۷ ساله بود که دیپلم گرفت و با نوشتن یک مقاله در زمینه زندگی حشرات برنده جایزه انجمن ملوم لندن شد.او برای گذران زندگی در بانک سلطنتی لندن به استخدام درآمد تا بتواند از عهده هزینه تحصیل خود برآید. از این رو فردریک وارد دانشگاه لندن شد و به تحصیل در رشته شیمی پرداخت و به تجزیه و تحلیل سموم در بدن پرداخت.۲۲ ساله بود که فارغالتحصیل شده، سپس وارد دانشگاه پزشکی شد، او در آزمایشگاه به تحقیق در زمینه علم شیمی پرداخت. در سن ۲۸ سالگی مدال طلا در رشته شیمی از دانشگاه پزشکی لندن را دریافت کرد و مدرک کارشناسیاش را در زمینه سمشناسی و فیزیولوژی به دست آورد.همان زمان در دانشگاه با «جسی آ استیوز» دانشجوی رشته پزشکی آشنا شد و در سن ۳۶ سالگی با او ازدواج کرد. ثمره این ازدواج دو فرزند دختر بود. بعدها جاکیتا دختر بزرگش با نویسنده معروف انگلیسی «جی بی پریستلی» ازدواج کرد.در سال ۱۸۹۸ با ارائه یک سخنرانی در دانشگاه کمبریج مورد توجه همه اساتید علم شیمی قرار گرفت و عضو انجمن هیئت مدیره این دانشگاه شد و به کرسی استادی دست یافت. فردریک علیرغم موفقیتهای چشمگیرش در عرصه علم و دانش همیشه از لحاظ محبت والدین احساس خلاء میکرد.یک بار تصمیم گرفت به همراه همسر و دو فرزندش به دیدار مادرش برود. مادر او ازدواج کرده بود و فردریک را به طور کلی از یاد برده بود، برخورد مادر با او و خانوادهاش بسیار سرد بود، تا جایی که فردریک از اینکه به دیدار مادرش رفته، احساس پشیمانی میکرد.
● کشف ویتامینها
فردریک در آزمایشگاه، مخلوطی از انواع هیدراتهای کربن، چربیها، پروتئینها و نمکها را که برای بدن لازم است به یک گروه موش خوراند. چند هفته بعد مشاهده کرد که موشها همگی مردهاند ولی گروه دیگر موشها که در همان مدت همان مخلوط غذایی را همراه با مقدار کمی شیر خورده بودند، زنده ماندند. او نتیجه گرفت که شیر موادی دارد که برای زنده ماندن و رشد موشها لازم است اما امروزه میدانیم این مواد ضروری، ویتامینها هستند.در آن دوران دوست بسیار صمیمی فردریک «دکتر کریستین ایجکمان» بود که در زمینه بیماریها تحقیق میکرد، او ثابت کرده بود که بیماری «بری بری» در نتیجه کمبود تغذیه ایجاد میشود. این امر راه را برای کشف ویتامینها و مواد ویتامیندار مسئول بیماری بریبری یعنی «تیامین» هموار کرد. به این ترتیب ایجکمان به یاری فردریک برنده جایزه نوبل پزشکی در سال ۱۹۲۹ شد. لذا علم جدید تغذیه به سرعت گسترش یافت و اولین تحقیقات و نظریهها در مورد ویتامینها در همان سالها به وسیله فردریک انجام شد و او به خاطر همین تحقیق، جایزه انجمن سلطنتی لندن را دریافت و به لقب «سر فردریک هاپکینز» نائل آمد.فردریک، فردی بسیار پرکار بود و به هیچ وجه از کار کردن و تحقیق در آزمایشگاه و مطالعه خسته نمیشد. او در طول شبانهروز فقط ۳ ساعت میخوابید و بقیه اوقات خود را صرف کسب علم و ارائه مقالات پزشکی و شیمی میکرد. فردریک بسیار خانوادهدوست بود و همیشه میخواست فرزندانش در کنار او باشند.فردریک هاپکینز در ۱۶ می ۱۹۴۷ در حالی که مشغول تحقیقات در آزمایشگاه دانشکاه کمبریج بود به دلیل سکته قلبی در سن ۸۶ سالگی چشم از جهان فرو بست، بعدها مجسمه یادبود وی را در کمبریج بنا کردند تا نسلهای آینده این دانشمند برجسته را که گام بزرگی در علوم تغذیه گذاشت به فراموشی نسپارند
نظرات شما عزیزان:
دسته بندی : علمی آموزشی
موضوعات
- پایه اول (هفتم)
- دوم راهنمایی
- ماده و تغییرات آن
- انرژی، زندگی
- زمین زیستگاه ما
- دنیای زنده
- سوم راهنمایی
- ماده و تغییرات آن
- انرژی، زندگی
- زمین زیستگاه ما
- دنیای زنده
- نمونه سوال
- دوم راهنمایی
- سوم راهنمایی
- دانستنیهای علمی مرتبط
- سوم راهنمایی
- دوم راهنمایی
- آموزش آنلاین
- دوم راهنمایی
- سوم راهنمایی
- قرآن و علوم تجربی
- آزمایشگاه
- معرفی سایت و کتاب
- ارتباط با اولیاء
لینکستان
- جملات زیبا
- مطالب علمی ودانلودبازی وبرنامه
- از بی نهایت لذت ببر...
- سرزمین لاله ها
- هر چیزی که بخوای (حتمابیا)
- آموزش مجازی دروس متوسطه(راهنمایی)
- وبلاگ آقای قیصری
- بیت الاحزان مکتب الزهراء
- ایجاد فروشگاه اینترنتی
- ارزانسرای اینترنتی
- کسب درآمد از اینترنت
- ساعت رومیزی ایینه ای
- رقص نور لیزری موزیک
تبادل
لینک هوشمند
برای تبادل
لینک ابتدا ما
را با عنوان
وبلاگ تخصصی
علوم تجربی و آدرس
m.alipoor.LXB.ir
لینک
نمایید سپس
مشخصات لینک
خود را در زیر
نوشته . در صورت
وجود لینک ما در
سایت شما
لینکتان به طور
خودکار در سایت
ما قرار میگیرد.